Переробні підприємства Донеччини продовжують надавати населенню продукти харчування.
Артем Чаган, директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин обласної адміністрації, виконуючи вказівки в.о. голови Донецької обласної адміністрації Ігоря Мороза, привітав колективи підприємств харчової та переробної промисловості Святогірської і Слов’янської громад з професійним святом. Найкращі працівники були відзначені Подяками Донецької обласної адміністрації, обласної військової адміністрації та Почесними грамотами департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин обласної адміністрації, а колективи підприємств отримали Вітальні листи від Міністра аграрної політики та продовольства України.
Під час воєнних подій виробничі потужності хлібопекарського підприємства Святогірської громади зазнали серйозних пошкоджень. Після звільнення території підприємство відновило свою діяльність. До воєнних дій воно виробляло від 6 до 8 тисяч одиниць хлібобулочних виробів за добу. Наразі асортимент продукції налічує 35 видів, включаючи хліб, батони, булочки, сухарі з родзинками. Щоденно виробляється до 4 тисяч одиниць виробів, які реалізуються у Святогірській, Слов’янській, Лиманській громадах та Харківській області. Планується відновити постачання хлібобулочних виробів населенню Краматорської громади. Крім того, продукція надається населенню Святогірської громади у формі гуманітарної допомоги.
На території Слов’янської громади функціонує підприємство кондитерської галузі, яке до лютого 2022 року виробляло до 80 тонн кондитерської продукції щомісяця. Продукція цього підприємства реалізувалася в більшості регіонів України. Наразі виробляється від 10 до 15 тонн продукції щомісяця, яка постачається споживачам Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Київської областей.
Асортимент кондитерської фабрики різноманітний і включає в себе торти, десерти, рулети, тістечка, печиво, пряники. Підприємство отримало численні нагороди та перемоги на конкурсах і виставках.
До війни в області існувало 146 підприємств харчової та переробної промисловості. На контрольованій Україні території залишилось 79 підприємств, і на сьогодні працює 34. У важкий воєнний час колективи харчових підприємств Донеччини докладають найбільших зусиль для забезпечення нашої воюючої Донеччини хлібом та виробництва якісних продуктів харчування.